Blog

Maak jij 1 van deze ‘foutjes’?

De 5 meest gemaakte HUID foutjes

  1. Je draagt niet elke dag een SPF! SPF staat voor SunProtectionFactor en het is echt heel belangrijk om dit elke dag te op te smeren dus ook in de herfst en in de winter. Schijnt de zon? Smeer je om de 2 uur in. Voor je gezicht is 3 tot 5ml genoeg. Probeer ook een anti zonnebrandcrème te vinden op minerale basis! (Bijv. de prevention+ van Image Skincare)
  2. Je verwijdert niet elke avond je make-up. Dit is ZO belangrijk! Niet je make-up verwijderen is echt één van de slechtste dingen die je kunt doen. Wees consistent en maak elke avond goed je gezicht schoon. Je poetst toch ook twee keer per dag je tanden? (met tandpasta 😉)
  3. Je reinigt alleen met water. Nooit doen. Met alleen water droog je je huid heel erg uit! Was je gezicht 2 keer per dag met een milde reiniger.
  4. Geduld is een schone zaak. Geef 1 nieuw product (een product met werkzame stoffen) 4 tot 8 weken de tijd. Het beste resultaat zie je vaak na 3-4 maanden.
  5. Je zit (vaak ongemerkt) vaak aan je gezicht. Tijdens een intake zie ik dat cliënten super vaak aan hun gezicht komen terwijl ze ondertussen al een deurklink, de telefoon, de stoel, het bureau etc. hebben aangeraakt. Do not touch your face. De huid van je gezicht is je zeer dankbaar als je er afblijft. Zoveel mogelijk.SPF32 - matte moisturizer - zonnebrand bij acne - onzuiverheden - acnebehandeling
Kelly SengerMaak jij 1 van deze ‘foutjes’?
Share this post

Related Posts