Blog

Onzuiverheden? Laat deze voedingsmiddelen eens een tijdje staan!

Onzuiverheden? Laat deze voedingsmiddelen eens een tijdje staan.

Dat hier al veel over geschreven is en er nog veel onduidelijkheid heerst weten we inmiddels denk ik allemaal wel. Wat is nou écht slecht voor je als je last hebt van acné/onzuiverheden? Ik ga proberen het zo kort mogelijk te omschrijven. Let wel: dit is voor iedereen anders. Ik krijg bijvoorbeeld altijd 1 of 2 puistjes als ik witte chocolade eet. Van melk en puur krijg ik het niet.

MELK
Er zijn onderzoeken gedaan naar de relatie tussen melk en acné. Zuivel van de koe kun je beter een tijdje laten staan om te kijken of dit effect geeft. Koeien die melk geven maken vrij veel progesteron, dat ook in de melk terechtkomt. Progesteron wordt omgezet in androgenen en deze kunnen acne nogal stimuleren. (Laat ook je cappuccino staan).

SUIKER
Eigenlijk is suiker een soort gif. Verslavend lekker. Je houdt het vaak niet bij 1 snoepje of 1 m&m, toch? Probeer eens een tijdje zoveel mogelijk toegevoegde suiker te laten staan en kijk eens hoe jij hier op reageert. Suikers uit fruit mag natuurlijk wel, fruit is super gezond!

VARKENSVLEES
Ik heb er nog geen goede wetenschappelijke studie over gevonden en volgens mij is het ook niet bewezen maar uit de praktijk weet ik dat mensen zich een stuk beter voelen als ze dit niet eten.

KOOLHYDRATEN
Voedsel met veel koolhydraten (de snelle koolhydraten zoals chips, koekjes taart etc.) hebben een hoge glycemische index. Google deze term maar eens en probeer eens een langere tijd zoveel mogelijk voedsel met een hoge GI te laten staan. Het gaat je gegarandeerd een heel stuk helpen.

Chocolade, zo lekker maar probeer het eens een tijdje te laten staan

Kelly SengerOnzuiverheden? Laat deze voedingsmiddelen eens een tijdje staan!
Share this post