DE BEHANDELINGEN

Tijdens een acne-behandeling wordt de huid grondig gereinigd en volgt er een dieptereiniging, dat wil zeggen: het verwijderen van mee-eters. Dit is een erg belangrijke stap in de behandeling. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van een fruitzuur- of chemische peeling. Dit is afhankelijk van jouw huidconditie.
Voor een optimaal resultaat is het erg belangrijk dat de juiste producten worden gebruikt.

Behandeling + producten + advies = resultaat.

In overleg gaan we kijken hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Duur behandeling: 30-45 minuten.

Vergoeding?
Let op: bent jij aanvullend verzekerd? Dan wordt een (groot) deel van de behandelingen vergoed, zonder gebruik te hoeven maken van je eigen risico! Wij geven je graag meer uitleg hierover tijdens een vrijblijvende intake.

Klik hier voor meer informatie.

‘Last’ van fijne lijntjes en rimpeltjes die met de duurste crèmes niet verdwijnen? Met een anti-age behandeling lukt dit vaak wel! Tijdens deze behandeling kunnen we gebruik maken van een intensieve peeling. Deze peeling wordt aangebracht na een grondig gereinigde huid.
De peeling zorgt ervoor dat de eerste huidlaag na 2-5 dagen versneld afschilfert. De huid hersteld zich vanzelf en ziet er hierna frisser jonger en egaler uit.

De I PEEL Wrinkle Lift® FORTE bevat 45% glycolzuur, waardoor de huid geëxfolieerd wordt, stimuleert de collageenproductie en vermindert de diepte van rimpels. Het energiecomplex in deze peeling vernieuwt en balanceert cellen. Buddleja Davidii Stems GTM gaat het verouderen van de huid tegen door de huid te beschermen tegen UV-beschadiging en voorkomt oneffenheden na ontstekingsreacties.

Het herstel is erg afhankelijk van de peeling. Het is erg belangrijk je huid goed te beschermen tegen zonlicht. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Duur behandeling: 30 minuten.
Anti-age behandeling inclusief peeling €80,-

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken.  Ik kan u helpen om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.
Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden. De meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:
– hyperpigmentatie  (teveel pigment)
– hypopigmentatie     (te weinig pigment)


Prijs: €75
Duur eerste behandeling: ca. 20-40 minuten
Duur tweede behandeling: aanleren toepassen camouflageproduct: ca. 15-30 minuten.

Vergoeding?
Let op: bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt een (groot) deel van de behandelingen vergoedt, zonder gebruik te hoeven maken van uw eigen risico!
Klik hier voor meer informatie

Vaatlaser behandeling met de KTP laser

Het groene licht van de KTP laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvaatje geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt komt er warmte vrij en door deze warmte breekt het bloedvaatje af. Dit wordt vervolgens door ons natuurlijke afweersysteem afgevoerd.
• 100% veilig
• Effectief
• Pijnloos
• Snel resultaat

Welk resultaat kan ik verwachten?
Je ziet direct resultaat na de behandeling, het vaatje is weg. Na ongeveer een week is eventuele zwelling weg en is de huid herstelt.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Bij 1 vaatje is 1 behandeling vaak voldoende. Bij couperose zijn er wellicht meerdere behandelingen nodig, meestal zo’n 2-4. Mogelijk zijn er jaarlijkse onderhoudsbehandelingen nodig.

Extra tips
Gevoelig voor gesprongen bloedvaatjes?
• Douche niet te heet
• Pas op met extreme warmte en extreme kou
• Mijdt pittig eten
• Voorzichtig met alcohol
• Gebruik de juiste huidproducten!

MEDISCH MICRO-NEEDLING
COLLAGEEN INDUCTIE THERAPIE (CIT)

WAT IS COLLAGEEN INDUCTIE THERAPIE?
De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en we kunnen zelfs poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen.

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

HOE WERKT MEDISCH MICRO-NEEDLING?
Met medisch micro-needling worden, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

INDICATIES SKINPEN
Een SkinPen behandeling kan voor vele indicaties worden ingezet: Acné-littekens – fijne lijntjes – pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen) – doffe huid – grove huidstructuur – vergrote poriën of een verslapte huid.
Voordelen SkinPen:
1. Snel herstel
2. 100% veilig
3. Laag risico
4. Voor alle huidtypen
5. Tevreden cliënten
6. Niet pijnlijk
7. 365 dagen in te zetten

NA DE BEHANDELING
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

VRAAG & ANTWOORD
Hoe verloopt een behandeling?
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Wat voel ik direct na de behandeling?
Afhankelijk van het behandelede gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.

Hoe verzorg ik mijn huid na de behandeling?
In de komende 24 uur na behandeling mag de Skinfuse Lift HG extra aangebracht worden voor de nodige hydratatie (je ontvangt een protocol voor thuis). De 24 u daarna breng je de Skinfuse RESCUE crème aan. Deze crème helpt je huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen.

Wat kan ik de dagen na de behandeling verwachten?
Na enkele dagen kan uw huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid. Dit trekt na verloop van tijd bij.

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar?
4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?
Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intensere indicaties worden 6 behandelingen geadviseerd.

Wat zijn de kosten?
1 behandeling €185,-
3 behandelingen €160,- (kuurvorm)
6 behandelingen €125,- (kuurvorm)

* Er zit minsten 4-6 weken tussen de behandelingen
** Ben je aanvullend verzekerd? Afhankelijk van de huidklachten kan de behandeling worden vergoed!

Deze therapie kan worden toegepast bij verschillende littekens na bijvoorbeeld een operatie of trauma. Er zijn meerdere mogelijkheden om littekens te behandelen namelijk:

Massage
Siliconenpleister of siliconengel
Peeling
Microdermabrasie

Duur behandeling: 30 minuten.

Vergoeding?
Let op: bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt een (groot) deel van de behandelingen vergoedt, zonder gebruik te hoeven maken van uw eigen risico!

Microdermabrasie is eigenlijk een soort ‘scrub’- behandeling.  Door middel van een diamantenkopje worden dode huidcellen verwijderd. De doorbloeding wordt door deze behandeling ontzettend gestimuleerd. De huid ziet er na deze behandeling weer een stuk frisser uit!
Ook wordt microdermabrasie vaak toegepast bij de acne- en anti-age behandeling. De huid wordt voor en na de behandeling goed gereinigd.

Duur: ca 30 minuten
Prijs: €55,-

Pigment of zonnevlekken komen veel voor. De meeste mensen hebben vanaf middelbare leeftijd wel één of meer donkere plekjes, vaak in het gelaat. Deze pigmentvlekken ontstaan vooral op een huid dat veelvuldig is blootgesteld aan de zon. Tijdens een pigmentbehandeling wordt de huid grondig gereinigd. Hierna wordt er een chemische peeling toegepast of we kiezen samen voor een dermapen behandeling. Door deze behandeling schilfert de extra pigment in de huid af na ca. 3-5 dagen.

Duur behandeling: ca. 20-30 minuten
Pigmentbehandeling gelaat €85,-
(altijd inclusief anti-pigmentcreme €25,-)

Vergoeding?
Let op: bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt een (groot) deel van de behandelingen vergoedt, zonder gebruik te hoeven maken van uw eigen risico!

Productadvies
Tijdens het product advies geef ik jou volledig advies met betrekking tot een goede skincare routine

Bij HuidInstituut Borne kan overbeharing of ongewenste haargroei gericht verwijderd worden middels de Lightsheer diode laser. Deze laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

Naast overbeharing en ongewenste haargroei kan de Lightsheer diodelaser ook ingezet worden voor ingegroeide haren, irritatie en ontstekingen na scheren, epileren of harsen en bij hidradenitis suppurativa of zelfs bij sinus pilonidalis.
De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel beschadigd raakt en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De energie van de laser richt zich op het pigment rond de haarwortel en kan enkel de haartjes laseren die voldoende pigment bevatten. Hierom is het niet mogelijk om blonde, grijze of rode haren te laseren.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om permanente haarreductie te bereiken omdat alleen de haren in de actieve groeifase verwijderd kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich in dezelfde groeifase.
Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de haar, huidskleur en de locatie waar de haren zich vinden.

Tijdens de behandeling voel je kleine en warme ‘prikjes’, alsof er met een elastiek tegen de huid geschoten wordt. De huid zal voor een korte tijd warm aanvoelen waarbij de huid wordt gekoeld.
Het is erg belangrijk dat gedurende zes weken voor én zes weken na de behandeling je huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht. De huid dient beschermt te worden met een SPF met minimaal factor 30, om verbranding aan de huid te voorkomen. Om de behandeling effectief te laten verlopen mogen de haartjes tijdens het behandeltraject niet geëpileerd of geharst worden. Eventueel knippen of scheren mag wel.

Duur behandeling
30-60 minuten.

Vergoeding
Laserontharing bij vrouwen in het gezicht kan vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor vergoeding? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven
Afhankelijk van het behandelgebied. Klik hier voor tarieven pagina

AdminDe behandelingen